BLIJSPELEN

Titel: Pak in Stap uit (Aantal opvoeringen: 429)

Auteurs: Paul Coppens en Guy Didelez

Genre: Blijspel

Duur: Avondvullend

Decor: Living met ernaast, op hoger plateau, een slaapkamer

Bezetting: 4 dames; 3 heren

Inhoud:

Robin en Norma zijn zo gelukkig! Vandaag zullen ze scheiden. Het leven ligt beloftevol voor hen open. Robin, zal zich eindelijk eindeloos met zijn computer kunnen bezighouden en Norma hoeft zich niet meer om hem te bekommeren. Haar lokt een leven vol schoonheidsmaskers en warme baden, vol turnoefeningen, trimfietsen, pedicure en manicure...

Er is maar één probleem. Norma's moeder zal nooit in een scheiding toestemmen. Om haar te overtuigen spreken Robby en Norma af een vreselijke ruzie te ensceneren, waarin ook Doris - Robins liefje - een rol zal spelen.

Maar dan krijgt Robin een telefoon waarin Doris het met hem uitmaakt. Hij durft het niet aan Norma te zeggen, want op die manier zou hij ook haar toekomstplannen dwarsbomen. Er wordt dus uitgekeken naar een vervangster.

En meteen wordt het

Lachen, brullen, gieren!

Weetje

Met in augustus 2014 al 429 opvoeringen is Pak in Stap uit Guy's meest gespeelde volavondstuk. Het is ook zijn tweede meest gespeelde stuk tout court na Het Pest Actie Plan dat inmiddels al meer dan 470 schoolopvoeringen kent. 

Toen het stuk in 1995 door Theater Barbara in Aalst voor het eerst werd opgevoerd werd het meteen bekroond met de Frans Coolsprijs voor de beste creatie in het amanteurtoneel.

Ben je met je gezelschap op zoek naar andere komische volavondstukken die Guy al dan niet samen met een co-auteur schreef? Ga dan zeker ook eens kijken naar: Barak Faunus, GeelzuchtHet Wittebroodslijk, Niet pluis op de buisPompen of verzuipen, Dolly en DotOpgepast OngepastLasso Lasso, Gasten zijn Lasten, Het huis in de Bocht, Waar de Stalle bleef stille staan en De Splitsing van het Atomium.

 

 

Laatst aangepast (woensdag, 06 augustus 2014 07:39)