zoete_wraak

Auteurs: Guy Didelez en Joke de Vloed

Cover: Herman Houbrechts

Uitgeverij Manteau, 2008, 156 pagina's, prijs 15,95 euro

Inhoud:

Het schooljaar is al een poosje bezig als Hester als nieuwe leerling in de klas komt. Ze ziet er heel gothic uit, met haar zwarte kleren en haar krijtwitte gezicht. Ze heeft wel meer rare trekjes. Zo krijgt ze het woord 'bloed' niet over haar lippen en ze heeft een rat als troeteldier.

Stefanie, Brian en Dave, de niet zo goddelijke Drievuldigheid in haar nieuwe klas, vinden het maar niks. Maar alles loopt pas echt uit de hand als duidelijk wordt dat Olaf, de knappe stagiair Nederlands, wat voor Hester voelt. Van dan af neemt hun jaloezie demonische proporties aan...

Zoete Wraak is een nu eens schokkend, dan weer dramatisch, dan weer geheimzinnig, spannend en uiteindelijk ook filosofisch boek, dat geen lezer onberoerd zal laten.

Persreacties:

Een subliem geschreven verhaal, meeslepend en schokkend, maar tevens als een uitnodiging om eens na te denken over uitsluiting, wrange gevoelens en wreedaardige acties.... Aanrader voor elke ouder die intelligente lectuur aan hun kinderen willen bieden, zonder te vervallen in saaiheid. (StudieBoeken.nl)

Ik heb het boek vandaag uitgelezen en vind het een fantastisch boek! Ik denk dat ik nog nooit zo vlug een boek heb gelezen. (Uit een brief van een lezer)

Het realisme in dit verhaal is angstaanjagend, zo sterk worden de personages voorgesteld. Een fascinerend en intrigerend verhaald, dat gevoelens centraal plaatst in een schijnbaar gevoelloze wereld. (Mik Ghys. Pluizuit)

Deze prachtige jeugdroman is geschreven door twee auteurs die zich heel goed in het leven van tieners kunnen invoelen. (...) Het 156 pagina tellende boek is geschreven in korte, pakkende zinnen die je niet onberoerd kunnen laten. Het is niet alleen spannend geschreven.  door de geweldige dialogen in het boek kun je erg goed meeleven met de personages. Hopelijk een boek dat ook door volwassenen gelezen gaat worden. (Plantage Books & More)

Weetje

Zoete Wraak is vertaald in het Noors. Het wordt uitgegeven bij uitgeverij 'Leo' waar eerder ook al 'In het teken van de Ram', 'Raspoetin', 'Raspoetin duikt weer op' en 'De Cocon' gepubliceerd werden.

                  

 

                

Hou je van realistische verhalen als Zoete Wraak , dan zou je ook Het Pest Actie Plan, (9), Gebroken Glimlach (+12) Eeuwig Zwijgen (+12) Puur (+13) De Cocon (+14 Omdat ik niet wou kussen (+14) Pril Geluk (+15) of Ik ben iemand/niemand (+15) kunnen lezen.

Hou je van het realistische aspect in dit verhaal dan zou je ook boeken als Gebroken Glimlach, (+12)  Eeuwig Zwijgen (+12) De Cocon (+14), Omdat ik niet wou kussen (+14) Pril Geluk (+15) of Ik ben iemand/niemand (+15) kunnen lezen.

 

 

 

 

Laatst aangepast (maandag, 30 november 2015 18:13)