orakel

Auteurs: Patrick Bernauw en Guy Didelez

Uitgeverij: Manteau , 1993, 144 pagina’s.

Omslagontwerp: Eric Vandepitte

Inhoud:

In 1933 ‘verscheen’ de Heilige Maagd aan Leonie Van den Dijck, een ongeletterde volksvrouw uit Onkerzele bij Geraardsbergen. Tegelijk werd zij het middelpunt van een serie zogenaamde Zonnewonderen, die wij nu zouden bestempelen als regelrechte UFO-fenomenen. Kort daarop begon Leonie Van den Dijck evenwel voorspellingen te doen: ze ziet de ‘moord’ op koning Albert I, de dood van koningin Astrid en het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Het bracht haar in contact met de katholieke topadel van België en maakte haar tot de vertrouwelinge van een Franse kroonprins. ‘Mijn lijk zal ongeschonden bewaard blijven,’ beweerde de zieneres van Onkerzele. In 1972, meer dan twintig jaar na haar dood, werd het lichaam van Leonie Van den Dijck in aanwezigheid van een VRT-cameraploeg opgegraven…

Patrick Bernauw en Guy Didelez beten zich vast in dit sterke verhaal van eigen bodem, waarin godsdienst en politiek een mystiek huwelijk aangaan. Ze kwamen tot de conclusie dat de werkelijkheid soms fantastischer kan zijn dan de wildste verbeelding…

Enkele persreacties:

‘De doodenkele keer dat een schrijver in het leven van zieners en profeten duikt, levert dat steevast een spannend boek op, zoals nu Het Orakel Ontgraven. (Elsevier Magazine)

Het Orakel Ontgraven is het boeiende, luchtig en onderhoudend geschreven relaas van een bijzondere ontdekkingstocht. (De Standaard)

Zoals de auteurs het stellen: ‘het was wél onze bedoeling u te laten delen in onze verwondering, verbazing, onze verbijstering tenslotte’. Daarin zijn ze alleszins geslaagd. (Boekengids)

Prettige Ontspanningslectuur. (Het Nieuwsblad)

Weetjes

     

'Het Orakel Ontgraven' diende samen met het boek 'Moord Op Albert I' als basis voor het boek 'Het Februaricomplot'.

Het boek is totaal uitverkocht. Ook Guy heeft zelf geen voorraden meer. Wil je het toch lezen, dan zul je op zoek moeten gaan in de bib.

 

Laatst aangepast (maandag, 04 augustus 2014 13:34)