f7     alien_groot   

Auteurs: Guy Didelez en Marc de Bel

Cover en illustraties: Jan Bosschaert

Uitgeverij Abimo, eerste druk juni 2007, tweede druk september 2007, derde druk september 2015 + extra druk in Nederland onder de (afschuwelijke) titel: Ik moet je iets vertellen.

124 pagina's 14,50 euro

De vijf boeken van de Alien en Sander-reeks werden nu ook in een mooie box uitgegeven. Prijs voor de box is 47;50 euro.

Inhoud:

Samen met Runo en achttien andere prijswinnaars mag Sander een weekend naar een kasteelhoeve in de Ardennen. Hij denkt er een onbezorgde tijd te beleven, maar niets is minder waar. Er is niet alleen het haantjesgedrag van de vaak ruwere jongens die hij leert kennen, er zijn ook de meisjes... Vooral de mysterieuze Alien die hem zowat waanzinnig van verliefdheid maakt. Maar wat heeft zij te maken met die mysterieuze eik waarin de misdadigers vroeger werden opgeknoopt?

Persreacties:

Weinig boeken doen meteen bij hun publicatie zoveel stof opwaaien als Alien het eerste boek van topauteurs Marc de Bel en Guy Didelez over Sander en Alien, een buitenaards mooi meisje. Het boek moest in Nederland zelfs onder een andere titel ('Ik moet je iets vertellen') verschijnen! Omdat aliens niet in de Bijbel staan en dus niet bestaan...' Haha! Maar wees gerust... Marc en Guy wilden zichzelf nog in de spiegel kunnen zien (jawel!) en weigerden om ook inhoudelijke aanpassingen door te voeren en tongzoenen of wat dan ook te schrappen. Sterker nog: ze besloten om een reeks over Sander en Alien te beginnen

Het goede aan dit boek is dat de auteurs zo kunnen schrijven dat het perfect aansluit bij de belevingswereld van kinderen/beginnende pubers.. Het is spannend en de ontluikende, verliefde gevoelens worden haarscherp verteld en aangevoeld. (Drs J. Hetebrij voor de Nederlandse bibliotheken)

De avontuurlijke verteltaal van Marc, in combinatie met het aangeboren gevoel voor spanning bij Guy, maakt dit boek heel bijzonder. De perfecte timing onderstreept het vakmanschap van beide auteurs en bevestigt dat een vlotte samenwerking tussen twee schrijvers kan leiden tot een heerlijke roman. (Boekblad)

Weetjes

Van Alien werden er in 1 maand tijd 10.000 exemplaren verkocht.

Marc en Guy schreven eerder al de twee eerste boeken in de zogemaamde: Peppelreeks: (De Marbello Diamanten' en 'Het mysterie van de Haarcirkels', waarna Marc op z'n dooie eentje de reeks verder uitbouwde. Het duo begon intussen wel samen te schrijven aan de zogenaamde 'Alien en Sanderreeks'. Daarin schreven ze andermaal twee boeken samen: Alien en Frituur Paradiso. Vervolgens zette Guy met 'Poedelnaakt''Bisjou' en 'Flashmob' deze reeks op z'n uppie verder.

            

 

 

 

  

Laatst aangepast (zondag, 29 november 2015 12:26)