de_kikkerkus

Auteur: Guy Didelez

Illustraties: Yvonne Jagtenberg

Uitgeverij Afijn, 2002, 79 pagina's, 12,5 euro

Inhoud:

Zijn mama is dood en zijn papa, koning Adriaan, is bijna altijd op staatsbezoek in een of ander buitenland. Nee, prins Florian heeft het niet getroffen. Hij zit maar thuis in het koninklijk paleis, met twee overbezorgde, oude lakeien en de vreselijke allereerste minister Leonard. Het is een verademing als hij met Annabel, de dochter van de kokkin, bij de kikkerpoel kan spelen. Maar Annabel en haar moeder worden weggestuurd en Leonard brengt verschrikkelijk nieuws...

Persreacties:

- Een parodie op 'De Kikkerkoning'. Een origineel verhaal in passend taalgebruik dat vooral bij voorlezen goed tot zijn recht zal komen, korte hoofdstukken, duidelijke lay-out.' (Nederlandse Bibliotheek Dienst).

Weetjes

Patrick Bernauw bewerkte het boek van Guy Didelez tot een grappige en tegelijk ontroerende theaterproductie.Guy Didelez trok jarenlang met deze theaterproductie rond. Daarbij vertelde hij het verhaal niet alleen, maar speelde het ook en liet de kinderen meespelen. Omdat het stuk echter zoveel energie en inspanning vroeg, heeft Guy Didelez beslist er vanaf schooljaar 2012 - 2013 mee te stoppen. U kan Guy nog wel boeken voor lezingen en voor opvoeringen van 'De Vis in de boom' en 'Ontsnapt uit het Infernaat'. 

   

Het boek is jammer genoeg uitverkocht en werd niet herdrukt, maar Guy heeft thuis nog enkele boeken in voorraad. Wil je het boek alsnog bestellen, dan kan dat via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Hou je van gevoelige verhalen, dan kun je ook eens gaan kijken naar: Zie me graagKwelduivels, Zwanenzang, Pestkoppen en Windbuilen en Het Pest Actie Plan. Goeie lezers uit 5 en 6 kunnen zelfs al met 'Gebroken Glimlach', een + 12 verhaal van start.

 

Laatst aangepast (maandag, 28 juli 2014 11:19)