pretentie

Auteur Guy Didelez

Illustraties: Anne Westerduin

Uitgeverij Davidsfonds/Infodok, 1994, 48 pagina’s, 12,25 euro.

Inhoud

Guy Didelez viste een veertigtal losse en minder losse verzen op uit buik en grijze cellen. Anne Westerduin kreeg smaak en pen te pakken en zette de vangst met sober maar met zot geweld op het verduldige papier.

Soms lichtvoetig of ronduit grappig, of met een vleugje ernst. Tussen de regels dan.

Frisse poëzie die fladdert van karamel naar het ondraaglijke leven. Een delicatesse om van te snoepen, met mondjesmaat en zonder pretentie.

Persreacties:

'De gedichten zelf waren heel goed en bevatten veel inhoud. Er was ook heel wat actie, dat gaf natuurlijk meer leven aan de gedichten.' (Carolien van Rossem, 13 jaar)

Guy Didelez is een auteur die zich inleeft in de wereld van het jonge publiek en deze weet om te zetten in kwaliteitsvolle maar speelse gedichten. (Merksem Vooruit)

Weetjes

Destijds bestond er ook een poëzie-theater rond Guy's gedichten waar jarenlang mee naar scholen getrokken werd. Vanaf 2013 wordt dit succesvolle poëzie-theater hernomen door www.pacoproducties.be

De dichtbundel is intussen al jarenlang uitverkocht en werd niet meer herdrukt. Misschien kun je hem in de bibliotheek nog vinden? 

Veel van Guy's gedichten werden inmiddels heruitgegeven in bloemlezingen voor het onderwijs en zelfs op een gedichtenposter.  

Laatst aangepast (dinsdag, 25 september 2012 08:16)