febr

Auteurs : Patrick Bernauw en Guy Didelez

Illustratie: Marijke Meersman

Uitgeverij Davidsfonds/Infodok, 2000; 149 pagina's, prijs 14;75 euro

Inhoud

Onkerzele, juni 1972: na 23 jaar wordt het lijk van zieneres Leonie Van den Dijck opgegraven. Pers en omstanders vergapen zich aan het intact gebleven lichaam. Brussel, februari 1934: het Paleis maakt de dood bekend van koning Albert I, van een rots gestort in Marche-les-Dames. Een vreemd ongeval voor een ervaren bergbeklimer. Luik, april 1913: Een Duitse spionne, op zoek naar geheime militaire informatie, verleidt een Belgisch officier. De link tussen de drie gebeurtenissen is Michel Austin. De waarheid over het overlijden van koning Albert I is voor hem een obsessie geworden.

Het Februaricomplot voert de lezer met veel vaart door de tijd. In deze uitstekend gedocumenteerde thriller vloeien waarheid, mysterie en leugen feilloos in elkaar over. Met als centrale vraag of één persoon de loop van de geschiedenis kan veranderen. Lezers die van sterke verhalen houden, kunnen op zoek naar het antwoord.

Enkele persreacties:

'Knap gecomponeerd met drie verhaallijnen over een periode van 80 jaar.' NBLC)

'Een schitterend detectiveverhaal. Spanning, actie, plot en nevenplots alles zit erin' (Lectuurgids)

'Deze mysterieuze geschiedenis zit erg goed in elkaar - je bent voortdurend geneigd het verhaal te geloven - en is zo meeslepend dat je het boek liefst meteen uitleest.' (Kerk en Leven)

'Behalve zeer spannend is die boek ook goed geschreven, om ademloos uit te lezen. De grens tussen feiten en fictie is vaak heel dun, de literaire uitwerking zit angstig dicht verstrengeld met de reële geschiedenis en blijft gans het boek door geloofwaardig.' (Klapper)

Weetjes

Dit boek is in de boekhandel niet meer te krijgen. Ook Guy's laatste exemplaren zijn volledig uitverkocht. 

     

Hou je van historische mysteries ga dan zeker op zoek naar de twee andere factionboeken die Guy samen met Patrick Bernauw schreef: 'De Keizerin van Mexico' en In het teken van de Ram.  

Laatst aangepast (donderdag, 31 juli 2014 14:01)