Eeuwig_zwijgen 

Auteur: Guy Didelez

Illustraties: Jan de Maesschalck eerste druk, Bram Didelez tweede druk.

Uitgeverij Eerste druk Davidsfonds/Infodok, 2004, 128 pagina's, 14,95 euro, Tweede druk Uitgeverij De Scriptomanen 14,95 euro

Inhoud:

De vijftienjarige Janne wordt opgenomen in een psychiatrische instelling. Op haar eigen vraag. Toch is ze nog niet aan praten toe. Niemand weet wat er echt met haar aan de hand is. Zelf zou Janne liever voor eeuwig zwijgen...

Plots neemt er een jongen tegenover mij plaats. En dat terwijl er nog zoveel andere vrije plaatsen zijn. Hij kijkt me recht in het gezicht. Hij is niet echt knap, maar toch heeft hij iets. Komt het misschien door zijn donkere, wat mysterieuze ogen?

Het klikt meteen tussen Sam en Janne. Sams flauwe grapjes, zijn enorme relativeringsvermogen en zijn kleine verrassingen vrolijken Janne op. Maar ze brengen haar ook in verwarring. Zou ze bij hem haar hart kunnen luchten?

Guy Didelez breekt de stilte in Jannes wereld. Hij opent de deuren van een psychiatrische instelling en gunt ons een blik op het dagelijkse leven binnenin. Een plek vol uitersten: van euforische blijdschap tot intens verdriet, van hechte vriendschap tot koele haat, van onmetelijke stiltes tot overdonderende waarheden.

Persreacties

Jonge lezers krijgen met dit boek een goed beeld van wat jonge mensen tot afwijkend gedrag drijft en wat daaraan gedaan kan worden. (De Leeswelp)

De auteur is zeer spaarzaam met informatie, wat in het geval van Janne spanning oproept: de lezer komt steeds iets meer over haar geheim te weten.

In zijn vlotte stijl behandelt Didelez op een actuele en eigentijdse wijze thema's zoals rouwverwerking, vriendschap, psychiatrische instelling en schuldgevoel. Typisch voor deze schrijver is dat hij de spanning zeer sterk weet op te bouwen en het geheim slechts op de laatste bladzijden weet prijs te geven. (Merksem Vooruit)

Weetjes

Dit boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een meisje die Guy een stukje van haar leven toevertrouwde. 

Guy Didelez bewerkte 'Eeuwig Zwijgen' tot een theaterstuk dat in productie genomen werd bij Farce Cancan, waar je ook alle info in verband met boekingen en opvoeringen vindt. 

Daarnaast bewedrkte Guy hetzelfde boek ook tot een volavondstuk voor de gezelschappen. Het kan zowel door volwassenen, als door jongeren, als door een combinatie van beiden gespeeld worden.

Het boek dat oorspronkelijk bij het Davidsfonds werd uitgegeven is intussen uitverkocht. Maar de vraag bleef zo groot dat Guy het nu als pod-boek heeft uitgegeven. Wil je dat boek graag een definitief plaatsje in je boekenkast geven dan kun je het hier bestellen.  

 

                      

 

 

Hou je van realistische verhalen als Eeuwig Zwijgen dan zou je ook Het Pest Actie Plan, (9), Gebroken Glimlach, (+12) Puur (+ 13) De Cocon (+14) Zoete Wraak (+14) Omdat ik niet wou kussen (+14) Ik ben iemand/niemand (+15) of Pril Geluk (+15) kunnen lezen.

 

 

 

Laatst aangepast (maandag, 30 november 2015 17:54)