het_goud_van   Afbeeldingsresultaat voor Het goud van Timboektoe

Auteur: Guy Didelez

Illustraties: Jan de Maesschalck

Eerste druk: Uitgeverij Davidsfonds/Infodok, 2003, 112 pagina's, 14,95 euro

Tweede druk: Uitgeverij De Scriptomanen 2015, 152 pagina's  

Inhoud:

Over Timboektoe, een mythische stad in het huidige Mali, deden eeuwen geleden de wildste verhalen de ronde. De ongelooflijke rijkdom van de befaamde gouden stad sprak tot de verbeelding van heel wat avonturiers en ontdekkingsreizigers. Slechts weinigen slaagen er ook echt de wonderstad te bereiken...

De tocht door het Afrikaanse binnenland is eindeloos lang en gevaarlijk. Overal loert de dood. Kwellende dorst, onverschrokken woestijnrovers, ongenadige zon, tropische ziekten en wilde dieren maken van de schattenjacht een riskante tocht. Stoutmoedig en met een grote dosis doorzettingsvermogen riskeren de avonturiers hun leven. Timboektoe lijkt wel vervloekt. Bijna volledig van de buitenwereld afgesloten door woestijn en moerassige gebieden. Zou de pracht en praal van de stad voor eeuwig en altijd een legende blijven?

Guy Didelez trok al eerder op expeditie met Naar de Bronnen van de Nijl. Als een echte avonturier blijft hij in Afrika rondeizen en onderneemt hij verschillende pogingen om het ontoegankelijke en mysterieuze Timboektoe te bereiken. Het wordt geen plezierreisje, zoveel is zeker...

Een goed gedocumenteerd verhaal, met verduidelijkende kaarten.

Persreacties:

Didelez koos voor een fraaie vertelwijze. Zich baserend op reisverslagen van ontdekkingsreizigers analyseert, vertelt en citeert hij. Het is een aangename keuze, want de lezer gaat als het ware mee op expeditie... Dat maakt het goud van Timboektoe tot een naslagwerk dat leest als een avonturenboek. Maar waarin de lezer ook wordt geconfronteerd met het feit dat de mensheid erg hardleers is. (www.hotel-boekenlust.nl) .

Een avonturenboek voor lezers van 11 jaar, waarbij je meegezogen wordt in de mythische wereld van Timboektoe, een stad in het verre Afrika. (KBC-krant)

Een interessant boek, vaak spannend, ook grappig (Pluizer)

Korte hoofdstukjes in een heldere taal maken er een vlot leesbaar geheel van (Pluizuit)

Weetjes

Dit boek is jammer genoeg helemaal uitverkocht en wordt niet herdrukt. Ook Guy heeft intussen geen exemplaren meer in voorraad. Wil je het lezen, ga dan op zoek in de bib.

Wil je nog over Afrikaanse ontdekkingstochten lezen, lees dan ook 'Naar de Bronnen van de Nijl'

Hou je ook van andere straffe, ongelooflijke maar altijd waargebeurde ga dan op zoek naar volgende boeken: Man eet hond, Rarifeiten: megacoole dierenverhalen, Rarifeiten: bangelijke mobiele verhalen, Rarifeiten: boeven en blunders, Rarifeiten: Rotjong en Snotjong, Rarifeiten: Muizen en Monsters.     

            

Laatst aangepast (dinsdag, 31 december 2019 15:14)