bronnen    

Auteur: Guy Didelez

Illustraties: Ludwin Schouten

Eerste druk: Uitgeverij: Davidsfonds/Infodok 2001, 152 pagina's, 14,75 euro.

Tweede druk: Uitgeverij De SCriptomanen, 152 pagina's. 

Inhoud :

Waar de Nijl ontspringt? Dat is niet zo eenvoudig op te sporen. Vroeger wisten ze het helemaal niet. Er zat niets anders op dan in Afrika op expeditie te gaan en het gebied in kaart te brengen. Ontdekkingsreizigers als Bruce, Speke, Grant, Stanley en Livingstone zetten hun leven en dat van heel wat Afrikanen op het spel om de bronnen van de Nijl te vinden. Ze leidden grootse karavanen met honderden dragers, tolken, roeiers, gidsen en koks. Tropische ziektes en honger putten hen uit. Inheemse zwarte stammen, vijandig of gastvrij, deden hen van de ene verbazing in de andere vallen. Ze trotseerden modderpoelen, stortregens en watervallen. Wilde dieren lagen op de loer. Maar de avonturiers wilden koste wat het kost het raadsel van de Nijl oplossen...

Naar de bronnen van de Nijl brengt het bloedstollende reisverslag van de grote ontdekkingsreizigers op het Afrikaanse continent.

Persreacties.

Verhaalstof die bol staat van onverwachte wendingen en spannende plots (...) een aanrader voor jonge lezers die in het voetspoor van ontdekkingsreizigers het 19e eeuwse Afrika willen verkennen. (Leesidee)

Met grappige anekdotes en spannende voorvallen schetst de auteur een spannend verhaal (Mia Ingelaere) 

Een boeiend relaas uit de periode van de Afrikaanse ontdekkingsreizen. Pluizer (Klapper)

Boeiende en prettig leesbare uitgave. (Boek en Jeugd)

Weetjes

Dit boek was helemaal uitverkocht, maar is nu herdrukt. Je kunt het o.a. bestellen via 

http://www.bol.com/nl/p/naar-de-bronnen-van-de-nijl/9200000019246226/

Wil je nog over Afrikaanse ontdekkingstochten lezen, lees dan ook 'Het goud van Timboektoe'.  

     

Hou je ook van andere straffe, ongelooflijke maar altijd waargebeurde ga dan op zoek naar volgende boeken: Man eet hond, Rarifeiten: megacoole dierenverhalenRarifeiten: bangelijke mobiele verhalenRarifeiten: boeven en blundersRarifeiten: Rotjong en Snotjong, Rarifeiten: Muizen en Monsters.     

            

Laatst aangepast (dinsdag, 31 december 2019 15:16)