Raspoetin-1     raspoetin-2        

Auteur: Guy Didelez

Illustraties: 1e druk: Gunther Segers & Heidi D’hamers 2e druk: Bram Didelez

Uitgeverij Abimo, 1e druk 1998, 139 pagina’s, 2e druk 2001, derde druk september 2007, 4e druk augustus 2011, vijfde druk januari 2013, zesde druk 2015, zevende druk 2018

143 pagina's verkoopprijs in dubbelboek samen met Raspoetin 15,95 euro.

Inhoud:

Weinig schrijvers stellen hun lezers zo zwaar op de proef als Guy Didelez. In 1998 pas, tien lange jaren nadat hij voor het eerst over Raspoetin schreef, geeft de auteur eindelijk prijs wat er nadien met die vreselijke pop gebeurde.

Dat bij de aanvang van dit nieuwe boek de wereld onder een rustige wollen winterpels ligt, is slechts schijn. En schijn bedriegt. Wat voor Bram, Sofie, Bert en Peter begint als een doodgewone winter, mondt uit in een angstaanjagende nachtmerrie. Want Raspoetin duikt weer op!

Persreacties:

De grootste verdienste van het boek is de volgehouden spanning. De hele sfeerschepping die gesteund wordt door vlot taalgebruik en korte zinnen die het ritme opdrijven, dit alles doet je zelfs als volwassene het verstand uitschakelen. (...) Pretentieloze, maar spannende en goed geschreven boeken als Raspoetin en Raspoetin duikt weer op zijn gangmakers voor het leesplezier. (Jet Marchau in Leesidee)

Didelez' taalgebruik is vlot en uitdagend en het verhaal is spannend. 'Raspoetin duikt weer op' is één van die boeken die lezen plezierig maken en jongeren op weg kunnen zetten naar het betere literaire werk. (Libelle)

Weetjes

 

 f3     

Uitgeverij Bonnier Carlsen bracht de Zweedse vertaling van Raspoetin. Onder de tiotel 'Trollmannens Laeregutt' brengt uitgeverij Leo Vorlag de Noorse vertaling van het boek.

Wil je meer weten over het toneelstuk Raspoetin (de monoloog)?

Wil je meer weten over het toneelstuk Raspoetin (het volavondstuk)?

Wil je meer weten over 'Raspoetin', waarop dit boek een spannend vervolg is? 

Wil je meer weten over de bioscoopfilm Raspoetin?

Wil je nog meer spannende 'Bibberboeken' didelezen kies dan voor Clash, Dagblind/Nachtblind, Levend LijkKadavergedaverHet Infernaat, Schimmen uit de vergeetput, Vampiermanieren en Raspoetin die samen met zijn opvolger Raspoetin duikt weer op in een dubbelboek werd uitgegeven. Grotere lezers moeten zeker maar eens kijken naar De wraak van de Jakjongen, want persoonlijk vind ik dat mijn allerspannendste boek. 

               

 

 

 

Laatst aangepast (woensdag, 01 februari 2012 19:25)

Laatst aangepast (vrijdag, 03 januari 2020 17:28)