raspoet     raspoetin6     raspoetin5     

  raspoet3     raspoet2          

Auteur: Guy Didelez

Illustratie: 1e en 2e druk: Anne Westerduin, 3e en 4e druk Marijke Meersman 5e druk Bram Didelez

Vijfde, herziene druk: Uitgeverij Abimo  2006, 123 pagina’s, zesde druk september 2007, zevende druk augustus 2011, achtste druk januari 2013, negende druk 2015, tiende druk 2018

Prijs samen met het dubbelboek Raspoetin duikt weer op: 15,95 euro.

Bezoek ook de Raspoetin-website die door een van mijn fans gemaakt werd.

Inhoud:

Bram, Sofie en Bert trekken zich het lot aan van hun nieuwe klasgenoot Peter. Die stottert en wordt door de leraar Nederlands gepest. De drie vrienden winnen zijn vertrouwen. Op een dag ontdekken ze zijn geheim. Peter is buikspreker, net als zijn overleden vader, En Raspoetin, een van de vier oude, houten poppen waarmee hij optreedt, stottert niet.

Met dit debuut voor de jeugd won Guy Didelez de Prijs voor het Beste Vlaamse Misdaadverhaal 1989. De jury loofde deze spannende roman voor jongeren vanaf 12 jaar om zijn frisse en levendige stijl, zijn opmerkelijke karaktertekening van kinderen en zijn ingenieuze plot

Eveneens uitgegeven door Abimo: Raspoetin duikt weer op, het vervolg op Raspoetin.

Enkele persreacties:

‘Toen ik begon te lezen, kon ik niet meer stoppen… Soms zat ik te trillen van de spanning…’ (Zonneland)

Iedereen is in spanning gebracht door Raspoetin. Dit geldt voor elke leeftijd… ook voor de mijne en ik ben al bijna drie keer meerderjarig!’ (Het Laatste Nieuws)

Erg boeiend is ook Raspoetin, een spannende thriller die de Trofee van het beste Vlaamse moord- en misdaadverhaal won voor kleppers als Bart Holsters en Jef Geeraerts. (Wij)

‘Normaal lees ik niet graag een boek. Maar ik begon in Raspoetin en kon niet meer stoppen met lezen. Het is een fantastisch boek. Op sommige momenten bleef ik gewoon verstijfd zitten van spanning. (Weirdo’s)

Raspoetin behoort tot het soort boeken dat de lezer vastkluistert aan zijn stoel. (Het Volk)

Weetjes

 

      Rasputin

Uitgeverij Bonnier Carlsen bracht de Zweedse vertaling van Raspoetin. Onder de tiotel 'Rasputin' brengt uitgeverij Leo Vorlag de Noorse vertaling van het boek. 

Wil je meer weten over het toneelstuk Raspoetin (de monoloog)?

Wil je meer weten over het toneelstuk Raspoetin (het volavondstuk)?

Wil je nog meer spannende boeken lezen kies dan voor Levend Lijk, Dagblind/NachtblindClash, Schimmen uit de vergeetput, (met daarin Het Infernaat, Kadavergedaver en Duistere Middeleeuwers) en Raspoetin duikt weer op dat samen met Raspoetin in een dubbelboek werd uitgegeven. Grote lezers kunnen zeker ook eens ki!jken naar 'De Wraak van de Jakjongen', dat ik zelf als mijn spannendste boek beschouw. 

               

Wil je meer weten over ‘Raspoetin duikt weer op?’, de opvolger van dit spannende jeugdboek?

Wil je meer weten over de bioscoopfilm Raspoetin?

 

Laatst aangepast (woensdag, 01 januari 2020 18:35)