levend_lijk

Auteur: Guy Didelez  

Coverillustratie: Bram Didelez

Uitgeverij Abimo, eerste druk september 2006, tweede druk: juni 2008; 112 pagina's, prijs 12,50 euro

Inhoud:

Lien blijft de man aanstaren. Van diep onder de kap kijken zijn ogen haar zo doordringend aan dat ze wel lijken te gloeien.

Lien heeft nachtmerries over een angstaanjagende man in een zwarte kapmantel. In de kerstvakantie gaat ze met haar tweelingzus Tessa logeren bij tante Nicole. In Liens slaapkamer hangt een schilderij met de figuur uit Liens nachtmerries erop. Klasgenoot Tobias stelt voor raad te vragen aan zijn tante, die tarotkaarten legt. Zij waarschuwt Lien voor een dreigend gevaar. Al gauw stapelen de mysterieuze gebeurtenissen zich op: waarom krijgen de meisjes de zoon des huizes niet te zien? Wie is de man in de zwarte Golf? En wat is de rol van de wereldvreemde schilder Grimoire?

Guy Didelez doet met die boek opnieuw waar hij goed in is: het schrijven van een verhaal vol spannende, griezelige en varrassende gebeurtenissen!   

Weetje

De cover van dit boek werd getekend door Bram, Guy's oudste zoon. Die vond er niet beter op dan meteen maar de ogen van de schrijver in het skelet te plaatsen. Zo lijkt het alsof de auteur je met z'n ogen volgt terwijl je dit boek leest. Extra spannend, natuurlijk!

                   

Levend Lijk werd uitgegeven in de Bibberboekenreeks van uitgeverij Abimo. Wil je nog meer spannende 'Bibberboeken van Guy Didelez lezen kies dan voor Dagblind/Nachtblind, Kadavergedaver, Het Infernaat, Vampiermanieren, Duistere Middeleeuwers en Raspoetin die samen met zijn opvolger Raspoetin duikt weer op in een dubbelboek werd uitgegeven. 

 

Laatst aangepast (maandag, 28 juli 2014 13:31)