dagblind    nachtblind2

Auteur: Guy Didelez

Omslagontwerp: Ann de Bode

Uitgeverij Abimo eerste druk: september 2005, tweede druk: juni 2008. Dagblind verscheen daarvoor in een aparte uitgave onder de titel Moordbrigade; Nachtblind verscheen daarvoor al in een aparte uitgave onder de titel Tijdsgedichten.  

Inhoud:

In dit boek met twee covers volgen we de bloedstollende avonturen van Lisa, Axel en Jonas.

'Dagblind' werd eerder gepubliceerd onder de titel 'Moordbrigade'. 'Nachtblind' verscheen dan weer onder de titel 'Tijdsgedichten'.

In Dagblind start het drietal een grafologieclubje. Op een dag vinden ze echter een eigenaardige boodschap die in een typisch moordenaarshandschrift is geschreven.

In Nachtblind ontwerpt Jonas een reeks tekeningen voor toekomstvoorspellende kaarten. Hij stuurt ze een na een naar de twee anderen die er teksten bij schrijven. Maar dan stelt Lisa vast dat de kaart die ze krijgt toegestuurd keer op keer betrekking heeft op haar eigen leven. En er zijn ook heel slechte tarotkaarten: de Duivel, de Gehangene, de Dood... Wat zal er gebeuren als Jonas haar een van die kaarten toestuurt?

Het rare aan dit boek is dat je het moet kantelen voor je aan het volgende verhaal begint. Gun jezelf daarom een pleziertje. Verslind dit boek op een plaats waar je gezien kan worden. Tram, trein, bus. En kijk dan af en toe eens naar de reactie van de persoon die tegenover jou zit. Die merkt dat jij het boek op z'n kop houdt en denkt beslist dat je gaga genoeg bent om prompt afgevoerd te worden! Succes gegaga. sorry. gegarandeerd!

Weetjes

Van Nachtblind bestaat - onder de titel 'De Grote Arcana' ook een volavondstuk voor jongeren dat al een aantal keren met veel succes werd opgevoerd.  

Omdat Dagblind/nachtblind twee korte (ongeveer 45 pagina's) maar toch bloedspannende verhalen bevat, raadt Guy het vaak aan minder grote lezers aan. Wil je nog meer spannende van Guy Didelez lezen kies dan voor Levend Lijk, Schimmen uit de vergeetput (met daarin Het Infernaat,Duistere Middeleeuwers en Kadavergedaver) Vampiermanieren, Clash en Raspoetin die samen met zijn opvolger Raspoetin duikt weer op in een dubbelboek werd uitgegeven. Gro├átere lezers moeten zeker eens kijken naar De Wraak van de Jakjongen, wat ik zelf als mijn allerspannendste boek beschouw. 

                   

 

Laatst aangepast (vrijdag, 03 januari 2020 15:34)