vampieren       vampieren2

Auteur: Guy Didelez

Cover en illustraties: Bram Didelez:

Uitgeverij Abimo, eerste druk februari 2004, tweede druk februari 2005 + 1 extra druk bij Umco Nederland + 1 extra druk in griezelomnibus

112 pagina's, prijs 12,50 euro

Inhoud:

'Boven aan de trap staat, in een bordeauxkleurige kamerjas, een rijzige man van zo'n jaar of zestig. In het licht van de openstaande deur lijkt zijn huid een bleke, wat geelachtige tint te hebben. Hoewel Stijn heel zeker weet dat hij de man nooit eerder zag, heeft hij tegelijk een gevoel van herkenning. Het is alsof hij altijd heeft geweten dat die man op een of andere manier in zijn leven zou stappen...'

Zo ziet Stijn meneer De Graef , in wiens kasteel hij samen met zijn zusje de nacht moet doorbrengen... Al snel wordt duidelijk dat er met die kasteelheer iets aan de hand is. Hij vertoont bijna alle kenmerken van... een vampier! 

Persreacties

Het verhaal is spannend geschreven en heeft een aansprekende, directe stijl met veel dialoog. Het fascinerende onderwerp zal veel lezers trekken. (Nederlandse Bibliotheek Dienst) 

Guy Didelez schenkt veel aandacht aan de taal. Beelden ondersteunen het geheel en vertragen wel eens het gebeuren waar de spanning opgedreven wordt. Dit boek is een aanrader voor 10 +'ers (De leeswelp) . 

Weetje

Wil je nog meer spannende boeken' van Guy Didelez lezen kies dan voor Clash, Levend Lijk, Schimmen uit de vergeetput (met daarin Het Infernaat, Kadavergedaver en Duistere Middeleeuwers), Dagblind/Nachtblind en Raspoetin dat samen met zijn opvolger Raspoetin duikt weer op in een dubbelboek werd uitgegeven. Grotere lezers moeten beslist eens kijken naar De wraak van de Jakjongen, dat ik zelf als mijn allerspannendste boek beschouw. 

                     

 

 

 

 

Laatst aangepast (vrijdag, 03 januari 2020 15:48)