duistere_mid  Schimmen uit de vergeetput

Auteurs: Guy Didelez en Patrick Bernauw

Illustratie: Bram Didelez

Uitgeverij: Abimo, 2002 1998, 100 pagina’s, tweede druk in de verzamelbundel 'Schimmen uit de vergeetput'. 

Prijs 12,50 euro. Verzamelbundel 17,50

Na het succes van 'Het Infernaat' dat intussen al aan een zesde druk toe is, doken Guy Didelez en Patrick Bernauw opnieuw in de krochten van hun fantasie. Samen doen ze een boekje open over de avonturen van de Dolende Ridder, Kwal de Kwelgeest, de Draak met zes Koppen, Clement de Kluizenaar, Bob Bobijn en vele, vele anderen.

Inhoud : In de tuin ontdekt Griet een rode draad. Wanneer ze die volgt, tuimelt ze in een vergeetput. Op de bodem bevindt zich een labyrint waarin ze geconfronteerd wordt met wel zéér duistere wezens. Samen met hen tracht Griet een uitweg te vinden. Maar of ze daarin slagen?

In dit doldwaze boek met hier en daar een filosofisch tintje geven Guy Didelez en Patrick Bernauw een verrassende kijk op de Middeleeuwen, waarbij alle zekerheden aan het wankelen gaan.

Net als van Het Infernaat bestaat ook van 'Duistere Middeleeuwers' een heuse musicalversie (met bijhorende cd's, toneelversie en tekeningen!) die je met je klas als musical kan brengen. En alsof dat nog niet genoeg is, brengt Compagnie de Ballade ook nog een wervelende, fantasievolle voorstelling van het boek. Een knotsgekke en doldwaze brok vertel- en muziektehater van dezelfde ploeg die eerder al 'Het Infernaat' tot een groot succes maakte.

Persreactie:

Guy Didelez en Patrick Bernauw tonen ons een totaal nieuwe en grappige kijk op de middeleeuwen. (...) Guy Didelez en Patrick Bernauw schrijven met veel fantasie. Wie aandachtig leest, zal veel linken naar onze tijd ontdekken. De schrijvers komen onverwacht filosofisch uit de hoek. Bram Didelez zorgde voor een prachtige kaft en verrassende tekeningen van alle doldwaze figuren. (Mia Ingelaere/ De leesmicrobe)

 Weetje

 

Duistere Middeleeuwers werd uitgegeven in de Bibberboekenreeks van uitgeverij Abimo. Wil je nog meer spannende 'Bibberboeken' van Guy Didelez lezen kies dan voor Levend LijkKadavergedaverHet Infernaat, Dagblind/Nachtblind, Vampiermanieren en Raspoetin die samen met zijn opvolger Raspoetin duikt weer op in een dubbelboek werd uitgegeven. 

 

                

           

Laatst aangepast (dinsdag, 31 december 2019 15:03)