infernaat   infer2   infer_1   10204     Schimmen uit de vergeetput 


Auteurs: Guy Didelez en Patrick Bernauw 

Illustraties: Bram Didelez

Uitgeverij: Abimo, 2000, 127 pagina's, Eerste druk: september 2000, tweede druk: september 2001 derde druk juni 2002, vierde herwerkte druk: mei 2005, vijfde druk juni 2008, zesde druk februari 2014, zevende druk in de verzamelbundel 'Schimmen uit de vergeetput'

Prijs 13,50 euro. Verzamelbundel 17,50 euro. 

Inhoud :

Deborah Beckers is een onmogelijk kind: niet alleen is ze koppig en onhandelbaar, ze heeft ook een ontspoorde fantasie. Aldus haar ouders, die, ten einde raad, hun dochter in Pauperzele op internaat willen. Maar Deborah verzet zich daar met hand en tand tegen. Het internaat is volgens haar geen kost- maar een kotsschool waar de kok braakballen serveert en waar het bovendien stinkt! Al gauw blijkt dat de kinderen er worden geterroriseerd door halvegare paters. Eén van hen, Pater Paracelsus, is vanaf 1 september zelfs met niets anders bezig dan met het schoolfeest. Deborah weet dus verdomd goed waarom ze in geen geval naar dat beruchte infernaat van Poeperzele wil.

Persreactie:

De absurde humor van het schrijversduo is bekend, maar blijft charmeren. Didelez en Bernauws woordenschat is rijk, hun beelden vaak spits edoch nimmer platvloers. Naast humor zet 'Het Infernaat' de lezer een stevige portie avontuur en spanning voor, alweer een handelsmerk van Didelez en Bernauw. (Iny Driessen)

Van 'Het Infernaat' bestaat ook een cd en een toneelbrochure, zodat het geheel als schoolfeest opgevoerd kan worden. Daarenboven trek ik zelf ook het hele Vlaamse land door met het grappige verteltheater ontsnapt uit het Infernaat. (voor 10 tot 12).

In de allereerste recensie die over het boek verscheen voorspelde een alwetende recensent dat 'geen enkele jongere dit boek ooit graag zou lezen.' Ik vrees echter dat deze simpele ziel zich wat vergist heeft en in elk geval geen weet heeft van wat jongeren écht graag lezen. Het boek wordt werkelijk verslonden. Dat blijkt overduidelijk uit het feit dat het al aan een zesde druk toe is.

Weetje

                     

Het Infernaat werd uitgegeven in de Bibberboekenreeks van uitgeverij Abimo. Wil je nog meer spannende 'Bibberboeken van Guy Didelez lezen kies dan voor Vampiermanieren, Dagblind/NachtblindKadavergedaverHet InfernaatLevend LijkDuistere Middeleeuwers en Raspoetin die samen met zijn opvolger Raspoetin duikt weer op in een dubbelboek werd uitgegeven. 

 

 

Laatst aangepast (dinsdag, 31 december 2019 15:04)