tged

Auteur: Guy Didelez

'Dubbelboek' i.s.m. Patrick Bernauw, die 'Tijdsgewrichten' schreef.

Illustraties: Leo de Kort

Didactische tips en opdrachten: Eric De Witte

Uitgeverij Abimo, 1994, 59 pagina’s, 9,50 euro.

Inhoud:

Jurryt is verhuisd en gaat naar een andere school. Na lang stilzwijgen nodigt hij Kitty en Philip, zijn vroegere vrienden, bij hem thuis uit. Wanneer die twee Jurryts kamer zien, kunnen ze hun ogen niet geloven. Bizarre belichting, vreemde geluiden, skeletten van allerlei dieren, zwartgeschilderde muren… Maar één muur is nog helemaal wit. Die wil Jurryt opsmukken met schilderijen van tarotkaarten en bijpassende gedichtjes. Jurryt stelt voor om telkens zo’n tarotkaart te maken en die naar Kitty en Philip op te sturen zodat zij er een geschikte tekst bij kunnen verzinnen.

Daar gaan Kitty en Philip graag op in, maar na verloop van tijd krijgen ze er behoorlijk spijt van. Met de tarotkaarten die Jurryt tekent, is iets merkwaardigs aan de hand. Ze lijken de voorspellende kracht van echte tarotkaarten te bezitten. Kitty en Philip vragen zich angstig af wat er zal gebeuren als Jurryt hen een slechte kaart zal toesturen? De Gehangene of De Duivel of misschien zelfs De Dood…

Persreacties

‘Een merkwaardig daverend verhaal. Met alle charmes die we al in Didelez’ Raspoetin en Stemmen van de Overkant mochten proeven. Na elk hoofdstuk zijn er doe- en gespreksopdrachten. Een didactisch dubbelboek dus. En meteen een voltreffer. (‘Kerk en Leven’)

Als je het boek op z’n kop omdraait heb je een nieuwe voorflap. Een origineel Abimo-idee en kenschetsend voor de speelse aanpak van de uitgeverij. (‘Het Belang van Limburg’)

Spannend, leerrijk en literair voor individuele en klassikale verwerking. (Evocatief)

Weetjes

Wil je meer weten over het toneelstuk, ‘De Grote Arcana’, dat op basis van dit boek verscheen?

     

Dit boek is totalal uitverkocht en dus niet meer in de handel te verkrijgen. Maar geen nood, het werd in herwerkte versie gepubliceerd als 'Nachtblind', een van de twee verhalen die in het dubbelboek Dagblind/Nachtblind opgenomen werden.

 

Laatst aangepast (maandag, 28 juli 2014 14:14)