mob

Auteur: Guy Didelez

'Dubbelboek' i.s.m. Frank Pollet, die 'Woordbrigade' schreef.

Illustratie: Jan Meganck

Didactische tips en opdrachten: Eric De Witte

Uitgeverij Abimo, 1993, 55 pagina’s, samen uitgegeven met het boek Woordbrigade van Frank Pollet., 9,50 euro.

Inhoud:

Philip beweert dat hij een boek bezit waarin staat dat je uit iemands handschrift zijn karakter kunt afleiden. Kitty en Jurryt vinden dit zo spannend dat het drietal zich begint te amuseren met het bestuderen van handschriften. Zo komen ze over hun vrienden en vriendinnen, hun ouders en de leerkrachten op school heel wat te weten… Maar wanneer het groepje briefjes en boodschappen van onbekenden gaat analyseren komen ze in het bezit van een bericht dat geschreven is in een typische ‘moordenaarshandschrift’.

‘Vanavond. Zorg dat je op tijd bent. Langs achterdeur. V.M. 17’, staat er geschreven. Wat kunnen die woorden toch betekenen. Het drietal besluit op onderzoek uit te gaan. Ze komen terecht in een adembenemend verhaal…

Enkele persreacties:

‘Moordbrigade is een leuke thriller. Vooral de opdrachten die de lezer moet oplossen, maken het boekje tot een waardevol hebbeding. De opdrachten zorgen er namelijk voor dat de lezer zelf moet gaan speurneuzen. Ze zijn goed gekozen en sporen inderdaad aan om aan de slag te gaan. Het wordt bovendien nog prettiger als de opdrachten in groep worden opgelost. Het boekje is dan ook geschikt om in de klas of in de jeugdbeweging te gebruiken’. (Lectuurgids)

‘Het boek heeft twee covers. Je kan het boek dus omdraaien en kiezen met welk verhaal je begint. Een moeilijke keuze, want beide verhalen zijn lekker spannend. (Het Volk)

‘Dit boek is inderdaad een ‘ander’ boek en biedt de mogelijkheid om een aantal verstokte niet-lezers te overhalen om de tweemaal 56 bladzijden toch door te nemen en er plezier aan te beleven. (Evocatief)

 Moordbrigade is volledig uitverkocht. een nood, het werkd herwerkt als het verhaal 'Dagblind' uit het boek 'Dagblind/Nachtblind' en kan dus nog altijd gelezen worden. 

dagblind    nachtblind2

Laatst aangepast (maandag, 28 juli 2014 14:20)