orval4    orval5    orval2    orval    orval3  

Auteurs: Patrick Bernauw en Guy Didelez

Illustratie: Jan Bosschaert

Uitgeverij Abimo, achtste druk 2014, 119 pagina’s, 13,50 euro.

Inhoud: Heb je al eens een boek gelezen waarin jijzelf baas bent over het verhaal. Met ‘De Schat van Orval’ kan dat. Het is een doolhof waarin je zelf de weg moet zoeken naar de uitgang.

Na het eerste hoofdstuk begin je aan het tweede. Maar je kunt ook meteen het derde hoofdstuk lezen en daarna ineens voor het zesde kiezen. Je kunt zelfs verdwalen in het boek. De auteurs helpen je door aan het einde van ieder hoofdstuk de mogelijkheden voor jou op een rijtje te zetten. Iedere keuze levert een ander verhaal op.

Waarover gaat het boek?

Ellen en Katia nemen onder de leiding van hun geschiedenisleraar, De Graeve, deel aan een opgravingkamp vlakbij de abdij van Orval.

Robby en Vincent kamperen in de Ardennen. Ze ontmoeten de meisjes en willen mee helpen graven om twee redenen. Vincent wordt verliefd op Katia en er is sprake van een schat. De juwelen van Marie Antoinette, de Franse koningin die stierf op het schavot, zouden namelijk in Orval begraven liggen.

Eenvoudig is de zoektocht niet. Ze ontmoeten de geschifte frater Aubertin die denkt dat hij de opvolger is van Nostradamus. Ook juffrouw Adèle de Saint-Médard is op zoek naar de schat, gewapend met een metaaldetector. En dan duikt er plots nog een gangster op.

Het is een puzzel die de lezer op zijn of haar manier mee helpt oplossen.

Persreactie:

'Gevorderde lezers gaan aan de 119 bladzijden beslist veel plezier beleven.' (Rondom Wonen)

Weetjes

Wil je meer weten over de bioscoopfilm ‘De Schat van Orval’?

Wil je nog een geheimzinnig boek over een andere abdij lezen? Kies dan voor 'Mijn spook van Ten Duinen'.

 Met inmiddels al een achtste druk is 'De Schat van Oval' een van Guy's meest gelezen boeken.

Laatst aangepast (zondag, 29 november 2015 13:43)