Oplichters en afpersers : het verhaal van 10 spectaculaire vervalsers en fraudeurs

Oplichters & Afpersers

Auteur: Guy Didelez

Uitgeverij: Van Halewyck,

september 2019

203 pagina's,

15 euro

Inhoud

Wist je dat er ooit een oplichter was die erin slaagde om de Eiffeltoren te verkopen als oud ijzer?  

Wat moet je denken van een man die een kunstdiefstal pleegt om het losgeld aan het goede doel te schenken? 

En heb jij ooit al gehoorde van Dagobert Duck, een afperser met een IQ van 145, en zo'n technisch vernuft dat de Duitse politie wanhopig van hem werd? 

Het zijn maar enkele voorbeelden uit de top 10 die Guy Didelez samenstelde van de strafste exploten die oplichters en afpersers op hun geweten hebben. Met een mix van genialiteit en innemende grootspraak proberen zij hun slachtoffers in de val te lokken. Al zijn die ook niet altijd vrij van schuld, want ze verten maar al te graag dat wat te mooi is om waar te zijn, meestal ook niet waar is.

Met een voorwoord van Stan Laureyssens die ooit nog als oplichter in de cel belandde. 

Weetjes

'Onvoorstelbare listen en acties van oplichters en afpersers' schreef de 'Jonge Jury', (een Nederlands leesbevorderingsproject voor jongeren van 12 tot 16) die het boek voorstelde als tip van de week .

Hou je van ongelooflijke maar waargebeurde verhalen, ga dan zeker ook op zoek naar de 'puntjepuntjepuntje en Waargebeurd'-reeks. Daarin zijn tot nu toe drie boeken verschenen: het spannende 'Onopgelost en Waargebeurd', en de grappige boeken vol onvoorstelbare verhalen: 'Keigrappig en Waargebeurd' en 'Waanzinnig en Waargebeurd'. Voor 2020 staat er trouwens een vierde boek in de reeks gepland. Onder de titel 'Dierbaar en Waargebeurd' vertellen we daar een aantal onfelooflijke maar waargebeurde dierenverhalen.  


 

 

Laatst aangepast (woensdag, 01 januari 2020 13:51)