Auteur: Guy Didelez

Uitgeverij: Van Halewyck 

september 2018 

154 pagina's

15 euro

Inhoud

'Op nauwelijks vijf meter van mijn deur wordt mijn voorgevoel werkelijkheid. Precies op het ogenblik dat ik naar de sterren kijk, zie ik een bliksemschicht in de vorm van een mes. Maar het kan niet bliksemen! Er is geen wolkje aan de lucht en er is geen zuchtje wind.'

Leen, een meisje dat in een rolstoel zit, maakt deel uit van de City Rollers. De skaters hangen elk vrij moment rond op het pleintje in de burt, waar ze halsbrekende stunts uithalen. Leen kijkt graag naar de skaters, en vooral naar Skip, de leider van de gang op wie ze stiekem verliefd is. 

Maar op een dag gebeurt er iets akeligs. Leen ziet 'flitsen voor haar ogen': een mes, een brand, Skip die bewegingloos op de grond ligt... Ze vreest dat die beelden te maken hebben met verschikkelijke dingen die in de toekomst zullen plaatsvinden. 

Persreacties

Het verhaal is vlot geschreven en leest gemakkelijk. De lezer leest met welke problemen Leen worstelt sinds ze in een rolstoel zit. Niet alleen fysiek is dit een enorme uitdaging, ook emotioneel zit ze in de knoop. Het verhaal is ondanks deze problematiek heel luchtig. (Pluizer) 

Het is geen dik boek, wat maakt dat het boek al snel uit was. Dit lag natuurlijk ook aan de fantastische schrijfstijl.(...) Dit boek toont heel mooi aan dat, ook al moet je met een beperking leven, het leven verder gaat. Leen is hier een prachtig voorbeeld van en ik raad iedereen aan, jong en oud, om dit boek eens in de hand te nemen want je zal er geen spijt van hebben.(Valeries boekenwereld) 

Weetje

Clash werd eerst als musical geschreven. Het Heilig Hart Instituut in Heverlee had mij gevraagd om een musical te schrijven waaraan zoveel mogelijk leerlingen konden meedoen en die in mei 2019 opgevoerd zou worden. Toen de tekst eenmaal af was, kriebelde het zo hard om het verhaal tot een boek te bewerken dat ik er gewoonweg aan moest beginnen.

De musical was trouwens een enorm succes. Het was onvergetelijk om meer dan 80 leerlingen en meer dan 20 leerlkrachten te horen en zien spelen, dansen, zingen, skaten... En ook al zo mooi: twee dagen voor de musical in première ging, werd het Heilig Hart Instituut Heverlee uitgeroepen tot 'de strafste school van Vlaanderen.' Nora Gharib en Tom De Cock, boegbeelden van de jury, schreven in hun verslag o.a. 'De musicalvoorstelling was van een betoverend niveau en diep betekenisvol van inhoud.'

Wil je nog meer spannende boeken (dide)lezen kies dan voor Levend Lijk, Dagblind/NachtblindSchimmen uit de vergeetput (met daarin de boeken 'Het Infernaat', 'Kadavergedaver' en 'Duistere Middeleeuwers),  Raspoetin die samen met zijn opvolger Raspoetin duikt weer op  iin een dubbelboek werd uitgegeven. Grotere lezers kunnen zeker ook eens ki!jken naar 'De Wraak van de Jakjongen', dat ik zelf als mijn spannendste boek beschouw. 

Laatst aangepast (vrijdag, 03 januari 2020 17:42)