Keigrappig en waargebeurd

 

Keigrappig en waargebeurd

Auteurs: Guy Didelez en Frank Pollet

Illustraties + cover: Carré Cartoons (www.carrecartoons.be

Uitgeverij: Van Halewyck, juni 2018 149 pagina's, 15 euro

Inhoud

Ben je ooit al met een tank naar school gebracht? Is je vader lid van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster? Of heb je ooit een prijs gewonnen voor het maken van een pakket met daarin een vliegtuigkaper die per parachute naar de politie wordt verzonden?

Natuurlijk is jou dat nog niet overkomen. Maar anderen wél!

KEIGRAPPIG & WAARGEBEURD bundelt de meest onwaarschijnlijke, maar toch waargebeurde verhalen. 

Riem je stevig vast, zodat je niet van je stoel dondert tijdens het lezen van dit bijzonder grappige boek met hilarische cartoons. 

Reacties

Dit is echt het allerallerallerallerallerALLERgrappigste boek dat ik ooit gelezen heb! (Jonas)

Vooral de verhalen uit Amerika leveren onvoorstelbare voorbeelden op. Van de domste wetten ter wereld – ‘In Minnesota mogen burgers met een kip op hun hoofd de stad Wisconsin niet in.’ (blz. 24) tot nogal merkwaardige verkeersregels – ‘in Californië mag je als vrouw in je wagen geen badjas dragen.’ (blz. 101). Wat?! Ook de vele verhalen over domme criminelen zullen je absoluut doen grinniken om zoveel stupiditeit. ('Leesbevordering in de klas' Boekbevordering en leestips voor de bovenbouw)

Sommige verhalen leveren naast een glimlach (of een uitbundige lach, al naargelang je eigen persoonlijkheid) ook gefronste wenkbrauwen op. Je mag het eigenlijk niet luidop zeggen, maar mensen zijn soms te dom voor woorden en daar zijn deze verhalen zeker een getuigenis van. (Chicklit) 

Weetje

Keigrappig en Waargebeurd, maakt deel uit van de puntjepuntjepuntje en waargebeurd reeks. Nog boeken in deze reeks zijn 'Onopgelost en Waargebeurd' (met vooral spannende verhalen) en 'Waanzinnig en Waargebeurd'. In 2020 verschijnt 'Dierbaar en waargebeurd', een boek vol onwaarschijnlijke, maar altijd waargebeurde dierenverhalen.Nog altijd niet genoeg van ongelooflijke en waargebeurde verhalen, ga dan zeker ook op zoek naar 'Oplichters en Afpersers' met daarin mijn hoogstpersoonlijke top 10 of de allerstrafste oplichters en afpersers aller tijden. 

 

Laatst aangepast (woensdag, 01 januari 2020 13:26)