Pestkoppen en Windbuilen

Boek: Guy Didelez

Thema: pesten en armoede

Leeftijd 6 - 9 jaar

Duur: 50 minuten

Auteur Toneelstuk: Paul Coppens

Acteurs: Thomas De Wit, Anneke Devuyst, Stefanie Moens

Het Verhaal 

Hanne lijdt aan dyslexie. Ze kan niet zonder fouten lezen en schrijven. Thuis heeft Hanne het ook niet gemakkelijk. Haar papa ligt vaak in het zienhuis omwille van een ziekte aan zijn longen. Als gevolg daarvan is mama weinig thuis en heeft ze dus ook weinig tijd voor Hanne. Ze hebben het niet breed en Hanne moet het stellen zonder dure kledij of hebbedingetjes. Haar klasgenoten zijn hard. Hanne wordt dan ook het mikpunt van plagerijen, van spot. Sommige leerlingen uit de klas beginnen haar dan ook te pesten en gaatndaar steeds verder mee. De dagelijkse kwelling loopt tot het laatste belsignaal.

Hanne geraakt totaal van de kaart wanneer haar pluchen lieverlingsknuffel voor haar ogen op een laffe manier wordt vernietigd. Ze vertelt aan een leerkracht wat er allemaal aan de hand is. Haar klasgenoten krijgen straf. Maar dat maakt het nóg erger en de tegenactie laat niet lang op zich wachten...

Actie, spanning, humor, ontroering. 

Het stuk wordt gebracht door pacoproducties. Voor meer informatie, prijzen en contact met het productiehuis klik hier. 

Weetje

Ben je op zoek naar meer informatie over de toneelstukken die op basis van Guy's boeken in het lager onderwijs gebracht worden kijk dan zeker ook eens naar Trezebelle, Het Pest Actie Plan, Zwanenzang en Ik heb ook geen pretentie.