Auteurs: Guy Didelez en Patrick Bernauw

Cover + illustraties: Bram Didelez

Uitgeverij: Van Halewyck 2016 Prijs 17,50 euro

Inhoud:

Schimmen uit de vergeetput bundelt de eerder verschenen boeken 

Het Infernaat (Guy Didelez + Patrick Bernauw) zevende druk

Kadavergedaver (Guy Didelez) vijfde druk

Duistere Middeleeuwers (Guy Didelez + Patrick Bernauw) tweede druk.

In deze spannende verhalenbundel van Guy Didelez en Patrick Bernauw beland je als lezer in de meest gestoorde situaties. Een internaat waar de kinderen geterroriseerd worden door halvegare paters, een klein dorpje dat dankzij een verschrikkelijk onweer één van de meest gedenkwaardige dagen uit zijn geschidedenis heleeft en duistere wezens die een utweg zoeken uit de vergeetput waarin ze vastzitten. Het lijkf alsof de duivel er zelf de hand in heeft. 

Persreacties

Over het Infernaat

De absurde humor van het schrijversduo is bekend, maar blijft charmeren. Didelez en Bernauws woordenschat is rijk, hun beelden vaak spits edoch nimmer platvloers. Naast humor zet 'Het Infernaat' de lezer een stevige portie avontuur en spanning voor, alweer een handelsmerk van Didelez en Bernauw. (Iny Driessen)

Over Kadavergedaver

Een aardig verhaal voor kinderen vanaf 10 jaar die houden van griezelverhalen. (Nederlandse Bibliotheek Dienst).

De verschillende verhaallijnen vallen goed samen naar het einde van het boek toe. Alle puzzelstukjes komen op de juiste plaats terecht... Dit leuk, maar spannend boek is een aanrader om als ontspanning eens te lezen.(Leesidee)

Over Duistere Middeleeuwers.

Guy Didelez en Patrick Bernauw tonen ons een totaal nieuwe en grappige kijk op de middeleeuwen. (...) Guy Didelez en Patrick Bernauw schrijven met veel fantasie. Wie aandachtig leest, zal veel linken naar onze tijd ontdekken. De schrijvers komen onverwacht filosofisch uit de hoek. Bram Didelez zorgde voor een prachtige kaft en verrassende tekeningen van alle doldwaze figuren. (Mia Ingelaere/ De leesmicrobe)

Over het boek in zijn geheel;

Het is hoe dan ook een boek dat opvalt binnen het griezelgenre. Vol gekke wezentjes (als je goed kijkt, zie je er eentje op de cover staan!), mondige kinderen en rare volwassenen, maar vooral vol – ze zeggen het op de achterflap zelf al – gestoorde situaties. De verhalen zijn heel vermakelijk en al zal het Vlaamse taalgebruik voor Nederlandse kinderen soms wat gek klinken, ze lezen heel vlot. Niet iedereen zal van deze humor houden, maar liefhebbers zullen af en toe moeten schateren van het lachen. Laat je verrassen! (Leesbevordering in de klas. Boekrecencies en lestips voor de bovenbouw). 

Weetjes

Van 'Schimmen uit de Vergeetput' maakte Patrick Bernauw een heuse app waarmee jij in de klas of thuis rond het boek aan des lag kan. Zin om een game te spelen met Kadavergedaver? Weet jij je leerkracht of de bib te overhalen een lezing van Guy voor te bereiden met de app van Duistere Middeleeuwers? Wil je wel eens meezingen met Rambo uit de musical Het Infernaat? Het kan allemaal. Meer info en downloaden: inter-actief.be/schimmen

Van 'Het Infernaat' bestaat ook een cd en een toneelbrochure, zodat het geheel als schoolfeest opgevoerd kan worden. .

In de allereerste recensie die over het 'Het Infernaat' verscheen voorspelde een alwetende recensent dat 'geen enkele jongere dit boek ooit graag zou lezen.' Ik vrees echter dat deze simpele ziel zich wat vergist heeft en in elk geval geen weet heeft van wat jongeren écht graag lezen. Het boek wordt werkelijk verslonden. Dat blijkt overduidelijk uit het feit dat het al aan een zevende druk toe is.

Onder de titel 'Kostliveni' verscheen bij uitgeverij Albatros een Tsjechische vertaling van 'Kadavergedaver'.

'Kadavergedaver' werd ook in Nederland uitgegeven (door United Media Company) 
Laatst aangepast (vrijdag, 03 januari 2020 17:56)