Auteur: Guy Didelez (gebaseerd op getuigenissen van Marie Ooms)

Cover: omslagbeeld: Ellie Van den Brande 

Uitgeverij Abimo, eerste druk september 2015 

268 pagina's, prijs 15,95 euro

Inhoud:

In geen tijd ben ik omsingeld door een kluwen van lijven dat aan me wriemelt, aan me ruikt, aan me likt, misschien wel in me wil bijten, want niemand heeft die kinderen in hun prilste kinderjaren ooit geleerd dat dit niet kan. Allemaal willen ze me iets vertellen, iets vragen, iets tonen. Allemaal willen ze aandacht. Ze klauwen, grijpen, graaien, grissen, grabbelen me langs alle kanten vast en ik heb het gevoel te verstikken. Ik hap naar adem en doe een stap opzij, waarna de hele meute me volgt.

Is dit nu wat Vicky met 'puur' bedoelt? Eerlijk, aanhankelijk en met zoveel ongecontroleerde liefde dat het je naar de keel grijpt. Maar tegelijk ook ongepolijst en met een opvoeding die er ongetwijfeld veel te lang nooit is geweest. 

Zo ervaart Marie de kennismaking met de kinderen uit 'Lekka Nosht', het Bulgaarse weeshuis waar ze in haar vakantie samen met haar broer, papa en zijn nieuwe vriendin wil gaan helpen. Maar kunnen Marie en haar broer de confrontatie met deze kinderen wel aan?

Reacties

Vanmorgen ben ik in 'Puur' begonnen en omdat ik me er niet van kon losrukken, heb ik maar meteen de hele dag door gelezen. Zo'n knap boek. Ik vind het geweldig én geweldig relevant. Wie dit onbewogen leest is van beton. (Vera Janssens)

Even om te zeggen dat we 'Puur' een heel geslaagd, apart boek vinden over een gemeenschap die ons totaal vreemd is en waar je dus veel over bijleert. Het leest vlot en is aangrijpend. (Roland en Leentje Bergeys)

Ik heb je boek net gelezen en ik vond het prachtig. Proficiat hoe je het klaargespeeld hebt om de emoties en de gevoelens uit 2e hand zo goed weer te geven . De ontwikkeling van Marie van een onwetende puber in een bewust geworden jong-volwassene is formidabel. Voor jongeren zal het ook inspirerend zijn om dit te lezen. Een dikke proficat dus. (Nicole Ceulemans die onder haar auteursnaam Nicole Boumaaza zelf ook heel wat jeugdboeken heeft geschreven). 

Weetjes

                

               

Hou je van realistische verhalen als Puur, dan zou je ook Het Pest Actie Plan, (9), Gebroken Glimlach (+12) Eeuwig Zwijgen (+12) De Cocon (+14)Zoete Wraak (+14) Omdat ik niet wou kussen (+14) of Ik ben iemand/niemand (+15), Pril Geluk (+15) kunnen lezen.


 

 

smile-emoticon

Laatst aangepast (maandag, 30 november 2015 17:42)