Auteur: Guy Didelez

Illustraties: Marijke Klompmaker

Uitgeverij Manteau, 2013, Eerste druk. 112 pagina's, 12,95 euro

Inhoud:

Eindelijk kerstvakantie! Heksje Trezebelle en haar vriendinnen gaan schaatsen op het grote meer achter het heksendorp, maar als Trezebelle een lelijke val maakt, komt haar grote geheim uit: ze is eigenlijk een bloedmooi meisje met een valse heksenneus... Haar vriendinnen beloven te zwijgen, maar Trezebelle heeft nog meer problemen om op te lossen. Want in haar tuin landt een kleurrijk vliegend tapijt met de vreemde heks Anina en haar dochter. Libelleblil heeft hetzelfde probleem als Trezebelle: ze is te mooi om een heks te zijn. Hoe kan Trezebelle haar helpen? En dan blijkt het Grote Toverboek gestolen te zijn. Hebben Anina en haar dochter hier iets mee te maken? 

Persreactie

Deze heksenwereld van Trezebelle en haar vriendinnen is al bekend bij de lezers. Het maakt voor hen dan ook niets uit dat de auteur van uitgeverij veranderd is. En het heeft ook geen invloed op de heksenwereld, dat is wel duidelijk. Het is er nog steeds een vrolijke boel vol gezellige personages. Want heksen maken plezier in dit dorp, dat is wel duidelijk. Houden zo! (Mik Ghys in 'Pluizuit') 

     

Weetjes

Dit is het eerste boek in de hernieuwde heksenreeks waarvan eerder bij uitgeverij Clavis al zes boekjes zijn uitgegeven: HeksenketelHeksenbliksemHeksenlachHeksenrace,Heksenneus en Heksenkrant.

Omdat de uitgeverij zich niet aan haar contractuele afspraken hield, zijn de heksjes nu overgevlogen naar uitgeverij Manteau waar ze weer volop spannende en grappige avonturen hopen te beleven.   

Vanaf september 2014 komt er ook een toneelproductie (van 5 tot 12 jaar) rond 'Heksje Trezebelle en de Diefstal van het Grote Toverboek'. Actrice Veerle Luts en zanger/muzikant Marc Broms trekken er dan het Vlaamse land mee rond om het stuk te spelen in scholen en of bibliotheken.  

Voor 2015 plant uitgeverij Manteau het achtste boekje in de reeks, met als titel 'Wonderwens.' 


 

Laatst aangepast (maandag, 28 juli 2014 10:09)