Auteur: Guy Didelez 

Cover en illustraties: Jan Bosschaert

Uitgeverij Abimo, eerste druk februari 2012, tweede druk september 2015; 14,50 euro

De vijf boeken van de Alien en Sander-reeks werden nu ook in een mooie box uitgegeven. Prijs voor de box is 47;50 euro. 

Inhoud:

Smoorverliefde Sander leest in de krant een artikel over tigerkidnappers die in Sint-Martens-Latem, de plaats waar Alien woont, aan het werk zijn. Hij wil haar waarschuwen van extra voorzichtig te zijn. Als hij Alien na schooltijd opzoekt is ze vergezeld door een arrogante, slungelachtige betweter. Die is naast haar komen wonen en heeft haar meteen een heel dure ring cadeau gedaan. Sander voelt zich heel jaloers. Stel je voor dat die kerel Alien wil inpalmen!

Hij wil Alien ook graag een cadeau kopen, maar heeft er gewoon het geld niet voor. Dan krijgt hij een geniaal idee. De kat van Runo heeft gejongd. Misschien kan hij Alien een van die kleine katjes geven, dat zal haar beslist vertederen. Hij heeft nog gelijk ook. Alien is helemaal werg van dat pluisbolletje op pootjes en geeft het dier een heel originele naam: BISJOU! Het beestje is niet alleen mooier dan het mooiste juweel, telkens als Alien het roept, roept ze in haar fantasie ook om een kusje van Sander.

Maar Bisjou verdwijnt in de tuin van de buren en Sander en Alien komen in een wervelend avontuur terecht dat hen van de ene spanningspiek naar de andere adembenemende situatie voert.

Net als de andere boeken in de reeks vormt ook Bisjou de perfecte mix van spanning, avontuur, humor en beginnende romantiek.

Weetjes

Bisjou is al het vierde boek in de Alien en Sande-reeks. Na de drie vorige boeken was de vraag om een vervolg zo groot dat Guy niet anders kon dan zijn laptop nog maar eens open te klappen...

Marc en Guy schreven eerder al de twee eerste boeken in de zogemaamde: Peppelreeks: (De Marbello Diamanten' en 'Het mysterie van de Haarcirkels', waarna Marc op z'n dooie eentje de reeks verder uitbouwde. Het duo begon intussen wel samen te schrijven aan de zogenaamde 'Alien en Sanderreeks'. Daarin schreven ze andermaal twee boeken samen: Alien en Frituur Paradiso. Vervolgens zette Guy met 'Poedelnaakt' en 'Bisjou' deze reeks op z'n uppie verder. Intussen is ook het vijfde boek in de reeks, Flashmob, al verschenen. 

            

Laatst aangepast (zondag, 29 november 2015 12:23)