9044811541         

Titel: Gebroken Glimlach

Wat voorafging

Kort na publicatie van het boek schreven Guy Didelez en Dirk Dobbeleers in opdracht van het Educatief Theater Antwerpen een toneelstuk dat gedeeltelijk gebaseerd was op het boek 'Gebroken Glimlach'. Het stuk ging op 26 september 2011 in de Zwarte Zaal van het Antwerpse Fakkeltheater onder grote belangstelling in première. De reacties waren unaniem lovend en intussen werden het stuk voor ETA al 63 keer opgevoerd. 

Toen het Educatief Theater Antwerpen een andere weg besloot uit te gaan, kwam het stuk weer vrij en bood Guy het aan pacoproducties aan (waar tegenwoordig al zijn toneelstukken zitten) . Het stuk wordt nu gespeeld door Anneke Devuyst, Stefanie Moens en Thomas De Wit. 

Thema: zelfverwonding, welbevinden

Leeftijd 12 tot 15 jaar

Duur 60 minuten. 

Het verhaal

Kaat is geboren met een lipspleetje, maar ze wil niet dat iemand er iets van merkt. Daarom kiest ze voor een laatste operatie. Een neuscorrectie.

Kobe doet het jaar over, maar zijn prestaties zijn nog niet schitterend. Kobe wordt gepest omwille van zijn slechte resultaten en omwille van zijn 'zotte' broer. Hij vindt een uitlaatklep in zijn muziek, iets wat zijn broer jammer genoeg niet gelukt is.

Kaat en Kobe leren elkaar kennen. Twee werelden van verschil. Hoe loopt dit af?

Het stuk wordt gebracht door pacoproducties. Voor meer informatie, prijzen en contact met het productiehuis klik hier.  

Reacties

'Een eerlijke, integere, boeiende en met opvallend enthousiasme gebrachte voorstelling. Niet belerend of oubollig maar herkenbaar en fris.'Jan Verheyen over de theatervoorstelling gebaseerd op het boek.

'Gebroken glimlach' in toneelversie werd vandaag heel positief onthaald: een meerwaarde bij je lezingen en een zeer positieve ervaring voor aanzet tot of kennismaking met theater voor onze leerlingen. Tof. (Sint Gertrudiscollege Wetteren)

Weetjes

Marc Wellens, gedeputeerde voor de provincie Antwerpen met welzijnsbeleid en volksgezondheid als bevoegdheden, alsook Jan Verheyen (filmproducent) zijn peters van dit project.

Guy en Dirk werkten voor het schrijven van het stuk samen met de Vereniging voor Aangeboren Gelaatsafwijkingen (VAGA)

Ben je op zoek naar meer informatie over de toneelstukken die op basis van Guy's boeken voor young adults gebracht worden, kijk dan zeker ook eens naar Het Pest Actie PlanZwanenzang en Ik ben iemand/niemand. 


 

Laatst aangepast (dinsdag, 31 oktober 2017 18:48)