Het succesboek nu  ook in theatervorm voor 10 tot 13-jarigen. AL MEER DAN 500 OPVOERINGEN!

Thema: pesten

Leeftijd 10 - 13 jaar

Duur: 60 minuten

Prijs: 710 euro

Auteur: Guy Didelez

Regie: Paul Coppens

Acteurs: Thomas De Wit, Stefanie Moens, Anneke Devuyst

Het boek werd oorspronkelijk uitgegeven door uitgeverij Davidsfonds/Infodok in 1997 en behaalde de tweede plaats in de Kinder-en jeugdjury 1999. Het haalde bij Davidsfonds/Infodok al snel een derde druk en werd nadien nog eens heruitgegeven door uitgeverij Manteau. Onder de titel 'Asselschlamassel' bracht uitgeverij Rex Verlag een Duitse versie op de markt. Paul Coppens bewerkte het boek tot een prachtig theaterwerk dat gebracht wordt door drie professionele acteurs.

assel

Inhoud:

Emma is op alle gebied een haantje de voorste, zowel in de klas als op de speelplaats. Met haar grote mond en haar verleidelijke glimlach zet ze haar klasgenoten naar haar hand en palmt ze de leraars in. Groot is haar woede dus als het Turkse meisje Özlem haar met haar opstellen de loef afsteekt. Emma is ontzettend vernederd en bedenkt de gemeenste middelen om Özlem te pesten. Alleen Tim, die een jaartje ouder is en vaak moeite heeft om Emma's vlugge geest te volgen, neemt het - tegen de zin van zijn racistische vader - voor Özlem op.

De bom barst als Emma het dagboek van Özlem uit Tims boekentas steelt en daarin leest dat Özlem elke avond 'in mama's buik kruipt'. Wat zou ze daar in 's hemelsnaam mee kunnen bedoelen?

Het Pest Actie Plan heeft ook een vormend karakter. De voorstelling sluit perfect aan bij het pestprobleem dat jammer genoeg nog altijd actueel is.

Technische vereisten:

- een 'leeg' podium op speelvlak van min. 6m x 4m. en met neutrale achtergrond is gewenst.

- Algemene belichting op speelvlak

- Zaal verduisteerbaar

- Stopcontact bij speelvlak

- Kleedruimte in nabijheid speelvlak

- Vrije parkeerplaats nabij het podium

Uitleg prijs

- De prijzen zijn inclusief verplaatsingsonkosten, waar ook in Vlaanderen

- De prijzen zijn exclusief BTW 6 % en exclusief Sabam

- Tweede voorstelling zelfde dag zelfde plaats 50 euro korting

- Werkboekje inbegrepen. 

 

Boekingen en info: zie website Pacoproducties. 

Meer inlichtingen over het boek?

      

Ook geïnteresseerd in andere toneelstukken van Guy Didelez? Kijk dan zeker ook eens bij Trezebelle en Gebroken Glimlach. 

 

 

Laatst aangepast (zondag, 01 februari 2015 11:01)